历年四级听力及MP3下载(百度云)
历年四级听力及MP3下载(百度云)

 

一、听力mp3

 

 

二、听力试题

 
1.
A)They came in five different colors.
B)They were good value for money.
C)They were a very good design.
D)They were sold out very quickly.
 
2.
A)Ask her roommate not to speak loudly on the phone.
B)Ask her roommate to make her phone calls outside.
C)Go and find a quieter place to review her lessons.
D)Report her problem to the dorm management.
 
3.
A)The washing machine is totally beyond repair.
B)He will help Wendy prepare her annual report.
C)Wendy should give priority to writing her report.
D)The washing machine should be checked annually.
 
4.
A)The man fell down when removing the painting.
B)The wall will be decorated with a new painting.
C)The woman likes the painting on the wall.
D)The painting is now being reframed.
 
5.
A)It must be missing.
B)It was left in the room.
C)The man took it to the market.
D)She placed it on the dressing table.
 
6.
A)Go to a play.
B)Meet Janet.
C)Book some tickets.
D)Have a get-together.
 
7.
A)One box of books is found missing.
B)Some of the boxes arrived too late.
C)C) Replacements have to be ordered.
D)Some of the books are damaged.
 
8.
A) The man will pick up Professor Johnson at her office.
B) The man did not expect his paper to be graded so soon.
C) Professor Johnson has given the man a very high grade.
D) Professor Johnson will talk to each student in her office.
 
Questions 9 to 11 are based on the conversation you have just heard.
 
9.
A)To buy a present for his friend who is getting married.
B)To find out the cost for a complete set of cookware.
C)To see what he could ask his friends to buy for him.
D)To make inquiries about the price of an electric cooker.
 
10.
A) To teach him how to use the kitchenware.
B) To discuss cooking experiences with him.
C) To tell him how to prepare delicious dishes.
D) To recommend suitable kitchenware to him.
 
11.
A) There are so many different sorts of knives.
B) Cooking devices are such practical presents.
C) A mixer can save so much time in making cakes.
D) Saucepans and frying pans arc a must in the kitchen.
 
Questions 12 to 15 are based on the conversation you have just heard.
 
12.
A) Some now problems in her work.
B) Cooperation with an international bank.
C) Her chance for promotion in the bank.
D) Her intention to leave her present job.
 
13.
A) The World Bank.
B) Bank of Washington.
C) A US finance corporation.
D) An investment bank in New York.
 
14.
A) Supervising financial transactions.
B) Taking charge of public relations.
C) Making loans to private companies in developing countries.
D) Offering service to international companies in the United States.
 
15.
A) It is a first major step to realizing the woman's dream.
B) It is an honor for the woman and her present employer.
C) It is a loss for her current company.
D) It is really beyond his expectation.
 
Section B
Passage One
Questions 16 to 18 are based on the passage you have just heard.

 
16.
A) Carry out a thorough checkup.
B) Try to keep the gas tank full.
C) Keep extra gas in reserve.
D) Fill up the water tank.
 
17.
A)Attempting to leave your car to seek help.
B)Opening a window a hit to let in fresh air.
C) Running the engine every now and then.
D) Keeping the heater on for a long time.
 
18.
A) It exhausts you physically.
B) It makes you fall asleep easily.
C) It causes you to lose body heat.
D) It consumes too much oxygen.
 
Passage Two
Questions 19 to 21 are based on the passage you have just heard.

 
19.
A)They are very generous in giving gifts.
B)They refuse gifts when doing business.
C)They regard gifts as a token of friendship.
D)They give gifts only on special occasions.
 
20.
A)They enjoy giving gifts to other people.
B)They spend a lot of time choosing gifts.
C)They have to follow many specific rules.
D)They pay attention to the quality of gifts.
 
21.
A) Gift-giving plays an important role in human relationships.
B) We must be aware of cultural differences in giving gilts.
C) We must learn how to give gifts before going abroad.
D) Reading extensively makes one a better gift-giver.
 
Passage Three
Questions 22 to 25 are based on the passage you have just heard.

 
22.
A) It reflects American people's view of French politics.
B) It is first published in Washington and then in Paris.
C) It explains American politics to the French public.
D) It is popular among French government officials.
 
23.
A) Work on her column.
B) Do housework at home.
C) Entertain her guests.
D) Go shopping downtown.
 
24.
A) To report to her newspaper.
B) To refresh her French.
C) To visit her parents.
D) To meet her friends.
 
25.
A) She might be recalled to France.
B) She might change her profession.
C) She might close her Monday column.
D) She might be assigned to a new post.
 
Section C
 

According to American law, if someone is accused of a crime, he is considered ___26___ until the court proves the person is guilty.
To arrest a person, the police have to be reasonably sure that a crime has been ___27___. The police must give the suspect the reasons why they arc arresting him and tell him his rights under the law. Then the police take the suspect to the police station, where the name of the person and the ___28___ against him arc formally listed.
The next step is for the suspect to go before a judge. The judge decides whether the suspect should be kept in jail or ___29___. If the suspect has no previous criminal record and the judge feels that he will return to court ___30___ run away. he can go free. Otherwise, the suspect must put up bail(保释金). At this time, too, the judge will ___31___ a court lawyer to defend the suspect if he can't afford one.
The suspect returns to court a week or two later. A lawyer from the district attorney's office presents a case against the suspect. The attorney may present ___32___ as well as witnesses. The judge then decides whether there is enough reason to ___33___.
The American justice system is very complex and sometimes operates slowly. However, every step is ___34___ to protect the rights of the people. These individual rights are the ___35___ of the American government.

(原文与答案请往下拉)
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓
 ↓

三、听力原文

1.
M: Did you buy any of the sweaters that we are on sale?
W: Buy any? I got five of them. They were such a good bargain.
Q: What does the woman say about the sweaters?
 
2.
W: I have trouble concentrating when my roommate talks so loud on her mobile phone.
M: Why don’t you just ask her to lower her voice?
Q: What does the man suggest the woman do?
 
3.
W: Wendy’ s in the basement, trying to fix the washing machine.
M: Shouldn’t she be working on her annual report?
Q: What does the man mean?
 
4.
W: What happened to the painting that used to be on the wall?
M: It fell down and the glass broke. I’m having it reframed.
Q: What do we learn from the conversation?
 
5.
M: You must have left the camera in the market. It’s a very expensive camera you know.
W: But I tell you that I didn’t take it. I remember clearly that you put it on the dressing table.
Q: What does the woman say about the camera?
 
6.
W: There is a good comedy on at the theatre Royal next Saturday. If you like, I can book four seats for us.
M: All right. I’ ll ask Janet if she is free then. I’ ll let you know tomorrow.
Q: What does the woman suggest they do next Saturday?
 
7.
W: We’ve opened the first box. Look! Some of these books are soaked.
M: They should’ ve used waterproof wrappings. What are we going to do about it? It’s too late to order replacements.
Q: What do we learn about the conversation?
 
8.
W: Professor Johnson said you can pick up your term paper at her office.
M: So she has graded it?
Q: What can we infer from the conversation?
 
Long Conversation 1
W: Can I help you?
M: Well. I’ m not sure. I hope so. (9) You see, actually, I’m getting married soon. And my friends want to buy me presents and things.
W: And would you like some things for the kitchen.
M: Yes, that’s right. I thought if I could find out things about kitchen things. They would be the best sorts of presents.
W: Well. I suppose the first thing you need is a cooker. Do you like an electron one or a gas one?
M: Hm. I think I probably prefer a gas one. But cookers are very expensive. Aren’t they? How much is this one?
W: It’s 175 pounds, including tax and delivery. It’s a very good one though.
M: But It’s a lot of money, isn’t it? What sorts of things could I ask people to buy? You know, cheaper.
W: Well. You need some pans, won’t you? A set of pans, I suppose, and drying pans. Do you like cooking?
M: Yes. I suppose so.
W: Well. (10) In that case, you might like a mixer. If you make cakes and things like that, it’ll save you a lot of time. And a blender too. That’s good if you make soup and things.
M: Hm. That’s a thought.
W: Something else you might use is a set of these knifes, you know, carving knifes, bread knifes, steak knifes, fruit knifes, potato peeling knifes.
M: (11) Heavens! I never knew so many sorts.
W: Oh, Yeah. Come over here and I’ll show you some more.
Q9 Why is the man is in the kitchen ware shop?
Q10 Why does the woman want to know whether the man likes cooking?
Q11 What does the man say he has never realized?
 
Long Conversation 2
M: Good morning, Mrs. Thomson.
W: Oh, Mr. Minesuka. Please come in and sit down. I want to talk to you about something that has come up.
M: What's up? Anyway, I'll be glad to help you with anything I can.
W: Some advice, Mr. Minesuka. (12) I've been offered a new job.
M: A new job?
W: As a matter of fact, it isn't the bank in New York.
M: It's the offer from another bank?
W: It's from the International Bank for Reconstruction and Development in Washington.
M: (13) You mean the World Bank?
W: (13) That's right. And it's really very unexpected, I might say.
M: You've established reputation in international banking circles. May I ask what kind of position they've offered you?
W: A rather important one, as a matter of fact, deputy director of the International Finance Corporation.
M: (14) Isn't that the part of the Bank that makes loans to private companies in the developing countries?
W: (14) Yes, it is. It's a job that certainly offers a chance for public service.
M: It seems to me that it's a real honor for you.
W: Yes, it is. But I've been with this bank for so many years, ever since I graduated from college, in fact.
M: (15) But it's an honor for the bank too, for the training and experience it's given you.
W: Yes, I suppose I can think of it that way.
M: Then you've decided to accept the offer?
W: Probably, yes, almost certainly. I'd like to think I can do some work that will contribute to international corporation and understanding.
Q12 What does the woman want to discuss with the man?
Q13 Who offered the woman the new job?
Q14 What will be the woman's main responsibility as a deputy director?
Q15 What does the man think of the job offer?
 
Passage 1
Good transportation is very important in winter. (16) If you have a car, make sure it is ready for the cold weather. Keep the gas tank as nearly full as you can. This will keep water out of the tank and will be a reserve in case you get into trouble. (17) If a storm traps you in your car, there are some steps you should take for your own safety. Do not tend to walk to find help. You may quickly lose your way in blowing and drifting snow. Your chances of being found are better if you stay in your car. Keep a downwind window open slightly for fresh air. Freezing rain can seal off your car and lock you inside. Run the engine and heater once in a while. Keep the same downwind window open while the engine is running. Make sure that snow has not blocked the exhaust pipe. Clap your hands and move your arms and legs from time to time. Do not stay in one position too long. But, do not move too much. (18) Exercise warms you up, but it also causes you to lose body heat. If more than one person is in the car, do not sleep at the same time. One person should always be awake. If you are alone, stay awake as long as you can. Turn on the inside light at night. This would make your car more visible to rescue crews. Don’t panic. Stay with your car.
Q16 What does the speaker say you should do in winter with your car?
Q17 What should you avoid doing if a storm traps you in the car?
Q18 Why is too much exercise undesirable when you are trapped in a car by a winter storm?
 
Passage 2
The topic of my talk today is gift-giving. Everybody likes to receive gifts, right? So you may think that gift-giving is a universal custom, but actually the rules of gift-giving vary quite a lot. And not knowing them can result in great embarrassment. In North America the rules are fairly simple. If you are invited to someone's home for dinner, bring wine or flowers, or a small item from your country. (19) Among friends, family and business associates, we generally don't give gifts on other occasions except on someone's birthday and Christmas. The Japanese, on other hand, give gifts quite frequently, often to thank someone for their kindness. The tradition of gift-giving in Japan is very ancient. (20) There are many detailed rules for everything, from the color of the wrapping paper to the time of the gift presentation. And while Europeans don't generally exchange business gifts, they do follow some formal customs when visiting homes, such as bringing flowers. The type and color of flowers, however, can carry special meaning. Today, we have seen some broad differences in gift-giving. I could go on with additional examples, but let's not miss the main point here. (21) If we are not aware of and sensitive to cultural differences, the possibilities for miscommunication and conflict are enormous. Whether we learn about these differences by reading a book or by living abroad, our goal must be to respect differences among people in order to get along successfully with our global neighbors.
Q19 What does the speaker say about gift-giving of North Americans?
Q20 What do we learn about the Japanese concerning gift-giving?
Q21 What point does the speaker make at the end of the talk?
 
Passage 3
Claudette Rigo is a reporter for a French newspaper. Her assignment for the last five years has been Washington and American politics. She reports the current political news for her paper.
In addition, she writes the column that is published every week. (22) The column explains American politics to her readers in France. They often find it very difficult to understand the United States and Americans. Claudette lives in a small house in a fashionable section of Washington. She entertains a great deal. Her guests are usually government officials, diplomats, lawyers and other newspaper people. When she isn't entertaining, she goes out to dinners and parties. In spite of her busy social life, Claudette works very hard. The parties are really work for her, because reporters frequently get news stories just by talking and listening to people. Claudette also has a small office in the building downtown. She goes there every morning to write up her stories and send them to Paris. (23) Her column is published every Monday, so she usually spends a large part of the weekend working on it at home. (24) Claudette spends a month in France every year, so that she won't forget how to speak French. In spite of all of her experience in Washington, Claudette may be transferred. This is an election year in the United States when the people elect a new president. (25) When the election is over, Claudette thinks that her newspaper in Pairs may change her assignment.
Q22 What do we learn about the column Claudette writes?
Q23 What does Claudette usually do on weekends?
Q24 Why does Claudette spend a month in France every year?
Q25 What might happen to Claudette after this year's American presidential election?
 
Compound Dictation
26. innocent 27. committed 28. charges
29. released 30. rather than 31. appoint
32. evidence 33. hold a trial 34. designed 35. foundation
 

四、听力答案

1.B
2.A
3.C
4.D
5.B
6.A
7.D
8.B
9.C
10.D
11.A
12.D
13.A
14.C
15.B
16.B
17.A
18.C
19.D
20.C
21.B
22.C
23.A
24.B
25.D
26. innocent
27. committed
28. charges
29. released
30. rather than
31. appoint
32. evidence
33. hold a trial
34. designed
35. foundation